Image and video hosting by TinyPic. com

@.com

"Cal no deixar de tenir desitjos. Ells són estimulants poderosos per a la creativitat, per a l'amor i per a una llarga vida."
Henry G. Bohn (1796-1884)

Il·lusions òptiques

  Les il · lusions òptiques són imatges 'especials', que canvien segons com les miris o amb alguna trampa ...


Les nostres idees i pensaments són un reflex de la realitat del món. Tota la informació que tenim ens arriba a partir d'un estímul extern, el qual percebem gràcies al sistema sensorial (vista, oïda, tacte, olfacte i gust). La informació que filtrem amb els nostres sentits passa, posteriorment a ser processada i modificada pel nostre cervell, per ser compresa emmagatzemada mitjançant els símbols i el llenguatge, en el cas dels éssers humans.

Però ... Què passa si els nostres sentits ens enganyen? A continuació podràs veure una sèrie d'efectes òptics que no són el que semblen.
Font: http://www.psicoactiva.com/ilusion.htm

Indi o esquimal


Què veus en aquest dibuix? potser vegis la cara d'un indi de perfil, però també és un esquimal d'esquena i cos sencer.La princesa lletja


     

D'una banda veus una  princesa per l'altre...    
Es mou?


           Veuràs com, aparentment, els cercles giren mentre oscil · la el cap endavant i enrere enfocant el punt central.
La vella i la joveLa vella i la jove: alguns veureu en aquesta figura una senyora gran de Paris, altres a una noia jove. Fixa't , perquè les dues estan en el mateix quadre.

El que un observador veu, depèn en part de l'experiència passada, el seu coneixement i les seves expectatives, per tant, tot i sent la mateixa imatge, veiem coses diferents.Les cares del gerro.


Està clar que això és un gerro, però ... també són dues persones cara a cara pots veure els seus perfils en els costats foscos del gerro?

 És un gerro creat el 1977 per celebrar els vint anys de regnat de la reina Isabel II d'Anglaterra. els perfils, que donen forma al gerro, són els de la pròpia reina i el seu marit. Cares.
Dues dones cara a cara que discuteixen sobre temes molt seriosos a la llum d'un canelobre? O una única dona que observa aquest canelobre davant de tu? Tu decideixes...

L'amic Escher ens ensenya, en aquest quadre, la seva interpretació de la parella. posant imaginació d'acord, molta imaginació-, la cinta que forma i uneix els rostres podria passar per la peles d'una fruita. Serà això el que ell entén per ser la mitja taronja d'algú?


Les roques del llac Burma.Al llac Burma de Birmània es produeix un curiós fenomen òptic un cop l'any, quan el sol es reflecteix en les roques de la zona. Si no ho veus a la primera, gira el cap cap a l'esquerra veuràs clarament un home i un nen resant.


L'escala fantasma.


En aquesta estació de metro algú ha pintat el terra i la paret utilitzant la perspectiva, de manera que es té la impressió d'estar davant d'una escala que no existeix. Una forma molt enginyosa i creativa de fer una pintada.


Dibuixos 3D i efectes òptics.

Julian Beever és un artista britànic que es dedica a dibuixar amb guix. Ha creat dibuixos de guix en 3D al paviment utilitzant un mètode anomenat anamorfosi que crea una il · lusió òptica. Els seus dibuixos als carrers desafien les lleis de la perspectiva.